28 Temmuz 2013 Pazar

Supernatural

=Diziyi izlemeyi düşünüyorsanız okumayın.=
=Çok ağır Spoiler var.=
======İzlemek İçin: Dizimag'i ziyaret edin.======

Dizi güncelerinin ilk bölümünü oluşturmaya karar verdim. Sabahın körü(17:58) ama buradayım işte... Size anlatmak için. Düşündüm ki öncelikle temel başlıklara ayırsam çok yardımcı olacak:



Konusu

Karakterler

Diğer Noktalar

Doğaüstü Korunma




1.Konusu

 


    Herkesin bildiği şu sıradan korku hikayelerine kıyasla farklı bir şeyden bahsediyoruz. Amacı sadece insanları gerilim ve korkuya boğmak değil. Kardeşlik bağları da içinde dizinin. Tamı tamına 8 sezon yaptı. 9. sezon kapıda.. Hiç sıkılmadım, bir an bile. Sadece arkama yaslanıp izledim ve yolculuğun keyfini çıkardım.



    Monoton biri gibi olup dizinin asıl 'konusunu' söylemek istiyorum. Evet, iki kardeş hayatlarını yollarda geçirip doğaüstü yaratıkları avlıyorlar. İnsanların sadece filmlerde gördükleri ve gerçek olmadığına emin oldukları şeyler. Konu doğaüstü yani..
    Her şeyin başladığı o gece, büyük kardeş küçüğünün yanına gelip babalarının bir av gezisine çıkıp uzun süre dönmediğini söylüyor ve onu da yanına çekerek bir 'av'a çıkıyorlar. Oysa ki küçük kardeş zamanında babasına isyan etmiş ve doğaüstü şeyler avlamak yerine üniversiteye gitmeye karar vermişti. Şimdi, Stanford'da okuyor ve güzel bir hayat sürüyordu... Ama abisi ile gittiği o avdan geri döndüğünde görüp görebileceği en kötü şeyi gördü. Evlenme hayalleri kurduğu biricik kız arkadaşı tavandaydı ve yanıyordu. Tıpkı annesi gibi. Zaten onlar da bu yüzden avcıydı. Babaları bu yüzden onları bu şekilde yetiştirmişti... Ve intikam duygusu her yeri kapladı. Kan kokusundan ağırdı bu.. İşte bundan sonra küçük kardeş okulunu bırakıp kız arkadaşı ile annesinin intikamını almak ve babasını bulmak için kardeşiyle yollara düşer. Ama bilmediği bir şey vardır...

2.Karakterler

  Jared Padelecki as
  --Sam Winchester--

     Başrol karakterimizle tanışın. İşte isyancı genç. Winchester ailesinin en küçüğü. Orijinalde ismi Sammy'dir.  Belki başlarda fark edilmiyor ama tüm olay döngüsü bu arkadaş üzerine kurulmuş diyebiliriz. Tabii kısmen... Zamanında; avcı olan babasına karşı çıkarak üniversiteye gitme kararı aldı. Stanford'da giden zeki çocuğumuz mutlu mutlu hayatına devam ederken, yukarıda bahsettiğimiz acı olay gerçekleşti.(Bu arada, kız arkadaşının adı Jess) Sonra da... Olanları biliyorsunuz. Avcı oldu. Artık kişilik özelliklerine geçebiliriz:
     Research dediğimiz şeyde dünya markası olan birisi. Kardeşi Dean'e 'I found something Dean' demesi bile onu özel yapıyor. Zeki ve ikna gücü kuvvetli bu arada. E tabi, zaten avukat olacaktı kendisi. Çok çok çok kaslı. Baka baka bitiremiyor insan. Bir de şu yavru köpek bakışları vardır. Evet belki ilk başlarda böyleydi ama öfkesini kontrol edemediği vakitler de var. Bazen koca bi sezon... Bir de; Annesinin öldürüldüğü gece bir şeytan tarafından 'Şeytan Kanı' içirilmiştir. Bu nedenle psişik'tir ve şeytan kanı içince çok önemli özelliklere sahip olur. Ama şeytan kanı bağımlılık yapar ve bırakması çok çetrefilli bir iştir.
    Dış görünüşe bakarsak: Saçları her sezon değişmiştir. Bakınız;
7 ve 8. sezonlar eksik. Ama siz zaten olayı anlamışsınızdır ^_^

    Bir de şu tarzda giyinir:
         ====Kıyameti Başlatmıştır.====
        ==== Lucifer'ın bedenidir.====


Jensen Ackles as
--Dean Winchester--

    O kim mi? O büyük kardeş. O Dean Winchester. Supernatural'ı bir kere tam olarak bitirmiş herhangi bir kişi bu ismi duyunca -sadece ismini duyunca- bile saygı gösterir. Benim için 'harika' biridir kendisi. Eye of  Tiger dansı ile efsaneleşmiştir. Babasına çok düşkündür. Sam'i de yanına çekip babasını aramaya götüren de o'dur zaten. Babasına çok düşkün olduğunu söylemiştik... Çoğu yönden onu örnek alır. Mesela kıyafetleri. Ya da arabası. Bu araba babasından miras kalmıştır. (Aslında bi bakıma bu arabayı almasını o sağlamıştır. Çok uzun bir hikaye...)  --1967 model Chevrolet Impala-- Daha sonra Impala'yı tekrar anlatacağım.
Dean Impala'yla yolların tozunu atarken..
   Devam etmek gerekirse: Dünyanın en iyi  'Son of a Bitch' ve 'Awesome' diyen kişisidir. Daha iyisini görmedim. Babasının emirlerine her zaman uyar ve Sam'i korumayı kendine görev bilmiştir. Sam'e, sadece Dean 'Sammy' dediğinde Sam kızmaz. İçki, kumar ve kızlar üçgeni onun için büyük önem taşır. Yemek yemek ve metal müzik dinlemek de onun için hayatın anlamı sayılır. Her bişeyi içine attığından ve şakaya vurduğundan dolayı hali pek vasattır. Ayrıca 'Saving People, Hunting Things, Family Bussines' diyerek bir sözünü daha tarihe geçirmiştir.

 ====Kıyametin başlamasına önayak olmuştur.====
====Michael'ın bedenidir.==== 
Şu tarzda giyinir:
Kolyeyi daha sonra açıklayacağım.

  Misha Collins as
     --Castiel--   
    Nasıl anlatacağımı bilemiyorum. Nereden başlamalıyım? Pekala, O Tanrının bir Meleği. Supernatural dizisine 4. sezondan giriş yaptı ve bu olay ile Dean'in melekler konusunda 'Gözümle görmesem inanmam.' inatçılığı da son bulmuş oldu. Çünkü daha önce hiçbir avcı melekleri görmemişti... Meleklerin olaya girmesiyle durum sadece avlanmak olmaz oldu. Şeytanlar alıp başını gitmişti. E bu durumda da melekler olaya el koymak zorunda kaldı. Ama tabi melekler de en az şeytanlar kadar 'pislik'miş.(Vikipedi'den öğrenebilirsiniz)
    Meleklerin hepsi de gelenekçi, kader düşkünü bir psikopat değil tabii. Mesela Cas (yani Castiel) cennete karşı çıkarak Dean ve Sam'in yanında durdu. Açıkçası Dean ile aralarında ilginç bir bağ olduğu belli. Her seferinde onların 'Saved your ass' dedikleri şeyi yapıp Dean'i koruyor.
    Söylemek gerekirse çok ilginç biri. Yani dünyada kaldığı onca sürede dünya hayatına uyum sağlamak konusunda bayağı zor zamanlar yaşadı. Özellikle de Dean ile yaptığı konuşmalar izleyicinin aklını başından alıyor :D...
Asla ama asla gülmez. Söylediği her şeyde ciddidir. İşte bu yüzden bu kadar komik oluyor.. ///Bir melek olduğu için bedeni kendisine ait değil. Bedenin sahibi Jimmy Novak adında biri. Cas bu bedene girebilmek için Jimmy'den izin almak zorundaydı. Çünkü Melekler izinsiz bir şekilde herhangi bir bedene giremezler.. Jimmy'nin yani bedenin, kırmızı ete zaafı vardır. Bunu da eklemek istedim... Castiel kıyafetlerini hiç değiştirmez ve trençkotu artık simgeleşmiştir. Ayrıca yemek yemez, uyumaz, istediği yerlere gidebilir,insanları tek dokunuşta iyileştirir  bla bla bla. Genel melek özellikleri. Ve tabi melek bıçağı da vardır. Melekleri öldürmenin tek  yolu budur.

Şöyle giyinir:(Her zaman)
====Kıyameti durdurmaya çalışıp cennete karşı durdu.====
====Güçlerini neredeyse kaybetme seviyesine geldi.====
====En büyük Baş melek olan Michael'a kutsal yağdan molotof atıp ''Assbutt'' küfrünü icat etti.(Türkçeye çevirince 'götlek' gibi birşey oluyor, ya da 'götten bacaklı'.)====
====Defalarca ölüp tanrı tarafından diriltildi.====
====Araf'taki tüm ruhları içine çekip kendinin Tanrı olduğunu düşündü. Sonunda Araf'ı boyladı-geri geldi.====
====Melek tabletlerinde yazılanları yapmak için çok debelendi, sonunda Melek özü'nü kaybetti, insan oldu======

Diğer karakterlerde bu kadar ayrıntıya girmeyeceğim:::::::
Bobby Singer:////Avcı//// Çok önemli biri aslında.. Dean ve Sam'e çok fazla yardımcı olur. Dizi için bir tanecik Bobby Amca'dır. Araştırma konusunda Sam'i bile geçer. Evi kitap doludur. Son sezonlarda çok daha fazla önem kazanmıştır. Bizim çocuklar için Baba gibi olmuştur. Her zaman onun yardımı gerekir. Ama ne yazık ki karnından bıçaklanarak(Aslında kendisi bıçakladı-Uzun Hikaye-) ayakları tutmaz hale gelmiştir. Daha sonra(yine uzun hikaye) bacaklarını geri kazanmıştır. Bayağı sonra kafasından vurularak öldürülmüştür. Böylece hayalete dönüşmüştür. Ama ne yazık ki kardeşler onu hayata bağlayan şeyi yani matarasını yakma kararı almışlardır. Son sezon Sam ve Dean tarafından Cehennemden alınıp Cennete götürülmüştür.

John Winchester:////Avcı//// Dean ve Sam'in babasıdır. Eskiden Denizciydi. Onlara her şeyi kendisi öğretmiştir. İlk başlarda kaybolmuştu ve Dean-Sam her yerde onu aramışlardı. Sonra Dean'in yaşaması için bir anlaşma yapıp öldü. Cehennemin kapısı açıldığında dışarı çıkıp karısını öldüren şeytanı yok etmek için bir anlığına Dean'e yardım etmiştir.
Mary Winchester:////Avcı//// Ailesi tarafından avcı olarak yetiştirilmiştir. Ama sonradan normal bir hayat istediği için John ile evlenerek elmalı turta hayatı yaşamıştır. Tabi sonraları öldürülmüştür.

Crowley:////Şeytan////  Kesişen yolların kralıdır. Daha sonraları Cehennem kralı olmuştur. Kısmen Dean ve Sam sayesinde oldu. Kıyameti durdurup tüm şeytanların babasını kafese kapatınca cehennem boş kalmıştır ve Crowley başa geçmiştir. Kocaman bi evcil Cehennem Köpeği vardır.

Azazel:////Şeytan//// 'Sarı Gözlü Şeytan' olarak da anılır. Zamanında Mary'nin Annesini, Babasını ve John'u öldürüp Mary'ye bir teklif sunmuştur. John'u geri getirecek ve karşılığında bir gün bir şey için geri dönecek... Mary'ciğimiz çaresizce bunu kabul eder ve Azazel bir gün geri döner. Tabi o aralar Winchester'ların 2 çocuğu vardır. Sarı Gözlü 6 aylık olan Sam'in ağzına şeytan kanı damlatır ve Mary ona engel olmaya çalıştığı için onu öldürür. Aslında bu Azazel'in bir planıdır. Bu şekilde onlarca çocuk vardır. Bu çocuklardan hayatta kalan sonuncusu bir Şeytan ordusunu yönetecektir. Ama planı ters gitmiştir ve öldürülmüştür(Dean tarafından). Sadece Colt adındaki bir silah ile öldürülebilir.

Lucifer:////Baş Melek//// Tüm şeytanların yaratıcısıdır. Ama bir melektir. Tanrı ilk insanı yarattığında çok sinirlenmiş ve karşı çıkmıştır. Tanrı'nın emri ile kardeşi Michael tarafından bir kafese kapatılmıştır. 4. sezonda geri gelip 5. sezonda Michael ile birlikte yine kafese kapatılmıştır. Ama daha önce de dediğim gibi, kadere göre, Sam Lucy'nin bedeniydi. Lucy bir melek olduğu için Sam'den izin alması gerekti. Sam bunu kabul etti. Nedeni ise kontrolü ele alıp kafese atlamak gibi bir planı olmasıydı.(ki bunu başardı)

Lilith:////Şeytan//// Beyaz gözlü bir şeytandır. Azazel'in ölümünden sonra yükselmiştir. Kıyameti başlatacak 66 mühürü kırmıştır. (İlk ve Son mühür hariç. Onları Dean ve Sam kırmıştır.)

Ruby:///Şeytan//// Başlarda iyi biri sanıldığı halde çok kötüdür. Sam'i şeytan kanına o alıştırmıştır. Lilith'i Sam'e öldürtmüştür. Sonuçta, son mühür kırılmış, Lucifer serbest kalmıştır. Herkesin, tam da 'ısınmaya başladım' derken harbi soğuduğu biridir. Zaten 4. sezon finalinde Dean tarafından şeytan bıçağıyla öldürülmüştür.

Meg:////Şeytan//// Başlarda çok çok çok veri veri bad birisi olarak karşımıza çıkıyor. Açıkçası böyle de devam ediyor. Hiç umulmadık anlarda fırlayan biri. Son sezonlara doğru çok fazla görünmeye başlıyor. Yanlış hatırlamıyorsam, Dean ve Sam'in tarafına geçmişti. Bu arada Cas ile ilginç bir ilişkileri vardır.

Ellen ve Jo Harvelle:////Avcı////  Ellen anne Jo kız olmak üzere avcılar. Başlarda Ellen Jo'nun avcı olmasını istemiyordu ama sonraları durumdan ötürü birlikte avlanmaya başladılar. Cehennem köpekleri ile yapılan bir çatışmada öldüler.

Lisa ve Ben Braeden: Lisa, Dean'in aşık olduğu kişidir. Ben ise onun oğludur. Dean onunla ilk karşılaştığında kendi çocuğu sanmıştı.(Neden böyle bir kanıya vardığını anlamışsınızdır :D:DD:D) Dean, Sam'e verdiği bir söz yüzünden Sammy Lucifer'ın bedeni olarak kafesteyken Lisa ve Ben ile yaşamıştır.

Zachariah:////Melek//// Çok gıcık olduğum bir melektir kendisi. Sadece ben değil, Dean, Sam, Cas... Hiçbiri sevmiyor. Amacı Dean'in Michael'ın bedenine girmesini sağlamaktı. Tabi ki de başaramadı. Dean onu kandırdı ve Melek bıçağı ile öldürdü. 

Chuck:////Elçi//// Ortaya çıkan ilk elçidir. Dean ve Sam'in tüm hayatını rüyasında görmüştür ve hepsini kitap olarak yazmıştır. Dean ve Sam'i ilk gördüğünde kendini Tanrı sanmıştır. Aslında Tanrı'nın kim olduğu meçhul olduğundan herkes Chuck'a çok şüpheli bakar...

Gabriel-The Trickster////BaşMelek-Hileci//// İlk başlarda Hileci olarak karşımıza çıkan bu esprili dostumuz aslında bir baş melektir. Geldiği her bölüm çok komiktir. Dean'in bir bölümde 100'lerce kez ölmesini sağlayıp, başka bir bölümde onları televizyon dünyasına hapsetmiştir. Sonraları Hileci olamayacak kadar güçlü olduğu farkedilip Melek olduğu ortaya çıkmıştır. Lucifer tarafından öldürülmüştür.(öyle sanılıyor, sonuçta hileci)

                                  3.Diğer Noktalar

Zaten Vikipedi'yi açtığınızda, sezon özetlerine dair herşeyi bulabilirsiniz. Bu yüzden ben sadece bazı noktalardan bahsedeceğim.

Sam'in Çok Yönlü Bakışı:
Dizi boyunca köpek bakışları kadar çok rastlanan bir Sam bakışı varsa o da benim adlandırmamla ''Çok Yönlü Bakış'tır. Yani 'Vay Anasını!', 'Kim bilebilirdi?', 'Belki.' 'Ben nerden bilem olum.' tarzı cümlelerin anlamlarına gelebilen bir bakış. Here comes to:

Eye Of The Tiger Dansı:
Herhangi bir ortamda 'Eye Of The Tiger'dan bahsederseniz, illa ki biri 'Jensen Ackles çok güzel dansını yapar' der. Der yani bunu... Çok ünlüdür zaten. Çok da güzeldir. Gelsin bakalım videolaaar:








Kutsal Araba; Impala:
21 Nisan 1967'de, General Motor'un 100 milyonuncu aracı iki kapılı mavi Caprice, Janesville'deki tesislerinde üretildi. Büyük bir tören ve konuşmalar yapıldı. Hatta vali yardımcısı bile geldi. Üç gün sonra aynı yerden başka bir araba sokaklara çıktı. Kimse onu umursamamıştı. Halbuki umursamalıydılar. Çünkü bu 1967 model Chevrolet Impala, evrenin en önemli objesine dönüşecekti. İlk önce Sal Moriarty adında üç damarı tıkalı, iki kez boşanmış, eski bir alkoliğe satıldı. Hafta sonları arabayla fakirlere İncil dağıtırdı. Onları kıyamet günü için hazırladığını söylerdi. Sam ve Dean bunu bilmiyor. Ama bilseler eminim gülerlerdi. Sal öldükten sonra Lawrence'daki Rainbow Motors'a ikinci el bir araba olarak satıldı. Onu almak isteyen genç denizciyi göreceği yere. Bu bir arkadaşından tavsiye almasıyla oldu. Sanırım hikaye böyle başlıyor. Ve burada da bitiyor.
 Impala elbette, diğer arabalarda olan her şeye sahipti. Ve olmayan birkaç şeye. Ama bu şeylerin hiçbiri önemli değil. Önemli olan şeyler bunlar; Sam'in kül tablasına sıkıştırdığı oyuncak asker. Hala orada sıkışmış duruyor. Dean'in havalandırmaya attığı legolar. Bugün bile sıcak hava geldiğinde tıkırdadıklarını duyuyorlar. Bu şeyler arabayı onların yapan, gerçekten onların yapan şeyler. Dean onu parçalanmış halinden yeniden oluşturduğu zaman bile o küçük şeylerin kalmasına dikkat etti. Çünkü bu küçük hatalar onu güzel yapan şeylerdi. Şeytan onların nasıl bir araba kullandığını bilmiyor ya da umursamıyor...
                                                                                                    -Chuck Shurley
     Yani söylemek istediğim, Impala'nın sadece bir araba olmadığı. Bir arabadan çok daha fazlası... Dean'in 'bebeğim' diye seslendiği, en hararetli konuşmaların, içinde yapıldığı bir araba...
      Şu soru işaretini de sileyim: Dean babasının arabayı almasını nasıl sağladı? //// Dean, Castiel tarafından geçmişe gönderilmişti. Bu sayede genç John'un bu arabayı almasını sağladı.

Dean'in Kolyesi:

    Yıllaar yıllaar önce, bizimkiler minicikken (Yani babaları şehirden şehre dolaşıyordu ve çocukları da yanında götürüyordu, ama çoğu zaman çocuklarının yanında olmuyordu. Bu yüzden de Dean, Sam'e göz kulak oluyordu.) Sam babasına bir yılbaşı hediyesi vermek istemişti. Yani kolyeyi. Kolyeyi 'Sam nereden bulmuştu?' derseniz de hemen söyleyeyim: Bobby vermişti. Hatta verirken, bunun özel bir şey olduğunu da söylemişti.
    Yılbaşı gecesine dönelim... O gece babaları söz verdiği halde gelmemişti. Sam de Dean'in daha çok hak ettiğini düşündü sanırım, kolyeyi kardeşine verdi.
''Thank you Sam, I love it.''
    Dean kolyeyi hayatı boyunca çıkarmadı. Hatta seks yaparken bile... Sonra bir gün Castiel, Tanrı'yı aramak istediğini söyledi ve Dean'den kolyeyi istedi.. Meğer bizim kolye çok zor bulunan bir tanrı arama tılsımıymış...

        Dean, aynen yukardaki gibi dedi. Ama inanmazsınız, Cas kolyeyi ona geri verince çöpe atıverdi. End of the story.

Şeytan ile Anlaşma Yapmak:

    Birçok kişinin bu oyuna düştüğünü söylemek isterim öncelikle. Kesişen bir yolun ortasına resminiz ile birlikte birkaç eşya olan(şimdi unuttum) bir kutuyu gömüyoruz. Bir şeytan geliyor. Sonra size istediğiniz her şeyi veriyor. Ama tabi ki de bir karşılığı var. 10 yıl sonra, bir cehennem köpeği gelip sizi paramparça ediyor ve cehenneme gidiyorsunuz...
    Tabi başka türlü de olabilir. Bazı özel anlaşmalar var. Mesela 10 yıl değil de 1 yıl verebilirler, ya da hiç vermezler. Hatta Azazel gelecekte çocuğu olacak kadınlarla yaptığı anlaşmada kadınların ruhlarını almadı. Tek istediği çocuklarına şeytan kanı vermekti. Ama tabi ona engel olmaya çalışan annelerin sonu Mary gibi oldu. bakınız:
İlk bölümden bir sahne...
Sam'in Saçlarıyla Sorunu ne?:

    Neden bilinmez ama Sammy'cik saçlarını daha hiç kestirmedi. Onlar uzayadursun, bazı hayranlar 'Artık kesmeli' dedi, bazılarıysa 'Böyle çok güzel, kesmesin.' dedi. Evet, ben Sam'in saçlarını seviyorum. Kestirmezse sorun olmaz ama kestirirse de üzülmem :D
    Evet, Sam'in saçlarının evrimine bakalım bir de :::












    Bazılarına göre Sam, birkaç sezon daha saç kestirmezse şunlar olabilir:

 
Ama eğer çok sevdiğim birkaç resim varsa da onlar da şunlardır:::
Bir ara Cas'in sakalları da bayağı uzamıştı.

Burda Sam'in uzun boylu ve uzun saçlı bit geyik olduğu vurgulanmış.

Dean: Dostum, saçların kontrolden çıktı. Sam: Hayır Dean, sen kontrolden çıktın!


4.Doğaüstü Korunma
    İşte burada, size Supernatural usulü korunma araçlarını öğreteceğim. Dizide bahsedilen paranormal yaratıkların gerçek olduğu görüşü birçok kişide vardır. Ben de dizinin körü körüne doğru olduğunu söylemiyorum ama bazı konularda gerçekçi davrandıklarını söylemek istiyorum. Mesela yaratıklarla ilgili konularda her zaman gerçek bir hikaye bulabilirsiniz. Yani bu senaristler gerçekçi inanışlara göre tasarlamışlar diziyi. Örneğin: Kutsal kitaplarda Castiel diye bir melek vardır......
    Eveeeeeeet ilk olarak çok ama çok önemli bir şeyden bahsedeceğim.
-Tuz
    Dizi boyunca en çok kullanılan silah tuzdur arkadaşlar. DOĞAL OLMAYAN HİÇBİR ŞEY TUZDAN GEÇEMEZ. Bu yüzden çok harika bir şey olduğunu söyleyebiliriz. Peki neden doğal olmayan şeyler tuzdan geçemez? Çünkü bazı inanışlara göre tuz saflığın simgesidir. Dean ve sam bunu her fırsatta kullanırlar. Bugün bile birçok Supernatural fanı geceleri pencerelerinin önüne tuz döker. Eğer bir sorun varsa kendinizde tuzdan bir çember yapın ve çözüm teorilerinizi üretin. Aynı zamanda hayalet cesetleri tuzlanarak yakılmalıdır.

-Gümüş
    Gümüş gerçekten de çok önemlidir çünkü birçok yaratık bundan etkilenir. Gümüş bıçak veya mermi önemli değil. Hepsi can yakar.
-Cin
-Peri
-Jefferson Starships
-Lamia
-Revenant
-Şekil Değiştirenler
-Skinwalkers(bazen köpek, bazen insan olan garip şeyler bunlar)
-Vetala
-Kurt adam
-Wraith(elinde garip iğnesi olan ve insanların beyninden beslenen psikopat yaratık)
-Zombiler


Yukarıdaki yaratıkları öldürmek için kullanılabilir. Ama tabi ki kalbine veya beynine ateş edilmelidir.(veya saplanmalıdır)
-Demir

    Hayaletlere karşı muhteşem bir silahtır. Ama saf olması gerekir.
-Kutsal Su

Şeytanların canını yakmak için bire birdir. Hazırlamak için suyun içine haç atılıp birkaç Latince şey söylenir.(bir dua, açıkçası bilmiyorum) 1. sınıf şeytanlarda hiçbir etki yaratmaz.
-Şeytan Bıçağı

    Aslınca bıçak Ruby'ye aitti. Orta sınıf şeytanları öldürebilir. 
-Şeytan Kapanı

Nasıl tür bir şeytan olursa olsun, içine girdiğinde çıkamazlar. Sadece anlaşma yapıp bozabilirler Bu şeytan kapanının çok farklı şekilleri vardır. En kolayı şudur:

-Melek Bıçağı

    Her melekte olan bir bıçaktır. Melekleri öldürmek için kullanılır. Aynı zamanda şeytani varlıkları da öldürebilir.(bkz: Cehennem Köpekleri)
-Kutsal Yağ

    Bu yağ daire şeklinde dökülürse ve içine bir melek girerse yağ alev aldığında içinden hiçbir melek geçemez. Yoksa ölür. Akıllı bir çözüm olarak, Castiel'in yaptığı gibi ateşin üzerine birini düşürüp üstünden geçilebilir.
-Melekleri Uzaklaştıran Sembol

    Bu sembol sayesinde melekler geldikleri yere geri yollanabilir. Fiziksel bir zararı yoktur ama onlar için bir zayıflıktır. İnsan kanı ile çizilmesi gerektiği söylenir ama Cas bir bölümde kendi kanıyla çizmiştir. Bunun hakkında çeşitli tartışmalar vardır.
-Ölü Adamın Kanı
Vampirler üzerinde çok etkilidir. Adeta bir zehir gibidir. Bir vampire bu kan verildiğinde -Vampirlerin babası bile- bir süre kendine gelemez.
-Colt
Dizide çok önemli bir yer tutmuştur. Samuel Colt tarafından yapılmıştır.(İlk altıpatları yapan kişi)  Tüm yaratıkları öldürdüğü bilinmekteydi. Ama daha sonraları var olan 5 varlığı öldüremediği öğrenildi. bu 5 varlığın ne olduğu konusunda farklı görüşler vardır. Kimileri Tanrı ve 4 Baş Melek olduğunu düşünür. Kimileri ise Baş Melekleri tek bir kategoriye alır.
-Ölü Tozu(toprağı)
Cehennem Köpekleri gibi illet yaratıklardan korunmak için kullanılır. En azından bir süre uzak tutar.


Çok büyük uğraşlar versem de, yazması günler sürse de, sonunda Supernatural güncesini tamamladım. Yazı anlaşıldığı gibi tamamen bana ait... Teşekkürler....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder